Kontakt
Close Icon

Kontakta oss

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke.

Telefon ikonen 08-684 286 00

Gigekonomin: Sälj & Syns / 9 september, 2019

6 tips för en stark återförsäljarstrategi

Att arbeta med återförsäljare kan vara fantastiskt för din försäljning men också vara en huvudvärk. Här kommer några tips och trix som vi på Gigstr identifierat för en stark återförsäljarstrategi.  

 

  1. Definiera återförsäljarmarginaler

Låt oss vara ärliga. Ingen säljer din vara för att de är snälla. Ta lite extra tid att definiera dina återförsäljarmarginaler. 

 

  • Gör det lönsamt att sälja din produkt framför andras.
  • Uppmuntra till större köp genom att erbjuda mängdrabatter.
  • Skapa inköpstrappor där återförsäljaren får rabatt vid vissa tröskelvärden.

 

  1. Sätt en strategi för hur du möter efterfrågan

En återförsäljare riskerar sitt rykte om du inte kan leverera. Sätt därför en strategi för hur du möter efterfrågan samt vad du gör när du inte kan göra det. Ett sätt kan vara att premiera återförsäljare som förbinder sig till löpande inköp. 

 

  1. Skapa ett refereringssystem

Erbjud dina återförsäljare och andra en provision om de refererar fler återförsäljare att sälja din produkt/tjänst. 

 

  1. Uppmuntra dina återförsäljare att marknadsföra din produkt/tjänst

Skapa incitamentsprogram för dina återförsäljare för att marknadsföra din produkt/tjänst. Ett tips är att skapa olika nivåer av incitament beroende på hur stor del din produkt/tjänst får av återförsäljarens kommunikation. Du kan också inkludera dina återförsäljare i din egen kommunikation genom t.ex. influencersamarbeten, demos, samplings och pop-ups.

 

  1. Gör det tryggt för dina återförsäljare att sälja din produkt/tjänst. 

Ingen kommer sälja en produkt om de är oroliga för huvudvärk. Sätt en bra strategi för hur du stöttar både återförsäljaren och slutkunderna. Från att återförsäljaren köper produkten till att slutkund har produkten/tjänsten hemma, inklusive garantikrav och möjliga återbetalningar.

 

  1. Visa vägen för dina återförsäljare. 

Var med på plats och visa vägen. Var med på golvet och visa produkten/tjänsten för dina återförsäljare och kunder. Demos och säljstöd är inte bara för slutkund, i första hand är det för att visa vägen för dina återförsäljare. Visa dem att din produkt/tjänst är grym, lätt att sälja och förtjänar sin plats på hyllan. 

 

Sist men inte minst. Gör inte allt själv. Vill du växa så kommer du behöva hjälp. Med en stark strategi blir det enkelt att ta in partners som kan stötta dig och utföra arbetet. Till exempel kan vi på Gigstr hjälpa dig med flexibla personallösningar som gör det möjligt för dig att vara på plats och arbeta med dina återförsäljare och event. Från införsäljning och demo till skyltning och events. 

Vi diskuterar gärna vidare!

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke. Ring 08-684 286 00, maila support@gigstr.com eller hör av dig med ditt behov nedan: