faq


Här kan du se svar på de vanligaste frågorna. Du är såklart också välkommen att kontakta oss direkt på support@gigstr.com, 020-899 202 eller direkt i chatten.

VILKA FORMER AV TJÄNSTER ERBJUDER NI?

Gigstr rekryterar och bemannar både för traditionella jobb såväl som skapar nya former av jobb inom en rad kategorier. Mer traditionell bemanning utförs inom t.ex. event, butik, kontor, lager, distans-uppdrag och kundservice. Vi erbjuder även mer konceptuella och heltäckande tjänster där vi sätter samman personalpooler, marknadsförings-gig och popups för varumärken. Bläddra bland våra olika tjänster och se vad som passar just dig och ditt företag.

Jag får många ansökningar, hur kan ni hjälpa?

Har du redan många ansökningar? Vet du inte hur du ska hinna med allt? Låt vårt team hjälpa dig. Vi har processer och plattform som gör att vi snabbt kan få hitta de mest lämpliga kandidaterna och ett sätt för dig att testa dem. Garanterat smidigare och mindre kostsamt än att göra det själva. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vad har ni för avtal?

All vår personal är anställda och försäkrade av oss, så du kan vara trygg att allt går till som det ska. I och med att vi bemannar så många branscher så har vi tillsammans med facken kommit fram till att vi tillämpa Unionens tjänstemannaavtalet och komplettera det med extra försäkringar från Trygg-Hansa.

Vad förbinder jag mig till?

Du kan boka efter behov eller löpande. Ju mer löpande uppdraget blir desto enklare är det för oss att garantera samma personal. Vi har både profiler som letar extrajobb och heltidsjobb.

Hur många har ni i er bas?

Bjässarna pratar ofta om hur många man har i sin bas. För oss handlar det om att hitta rätt personer till rätt jobb. Vi har därför byggt en app och en plattform som gör det möjligt att sortera, revidera och uppdatera kandidaterna hela tiden. Vidare så kan vi genom denna snabbt nå ut och hitta de som faktiskt vill, och har rätt expertis, att jobba hos dig. På de platser du behöver hjälp.

Om jag vill rekrytera

Behöver du rekrytera eller ta över personalen du hyr in? Vi vågar påstå att vi erbjuder marknadens smartaste och mest prisvärda rekryteringstjänst. 

Varför er och inte de stora bjässarna?

Trots att vi har många kandidater knutna till oss ligger vi i lä jämfört med jättarna, men förutsättningarna har förändrats. Idag byter unga jobb och livsstil regelbundet och kandidater är en färskvara. Diskussionen kring kvalitet och kvantitet i branschen har sällan varit så viktig som nu. Vi har därför byggt en app och en plattform som gör det möjligt att sortera, revidera och uppdatera kandidaterna hela tiden. Vidare så kan vi genom denna snabbt nå ut och hitta de som faktiskt vill, och har rätt expertis, att jobba hos dig. 

Vilka har ni jobbat med?

Vi har kunder så som BabyBjörn, Unilever, Upfield, Linas Matkasse, Harman Kardon, Cmore, Triumf Glass, Meds, Ideal of Sweden, Postkodlotteriet med flera.

Hur matchar ni?

Genom vår plattform kan vi snabbt nå ut och hitta de som har rätt expertis och vill jobba hos dig. Dessa genomgår sedan vår intervjuprocess med bakgrundskontroller och referensinsamling. Dessutom genomgår all personal vår sälj -och serviceutbildning innan de får jobba för dig.