EN

Jägermeister

Road show
Case 1

Utmaningen

Jägermeister är ett av världens ledande dryckesmärken. Det blir man inte av en slump och Jägermeister har gjort sig kända som vågade, ungdomliga och innovativa. Som ett steg i strävan att fortsätta förnya sig ville man aktivera skandinaviska skidåkare under skidsäsongen - ett gig Gigstr förstås mer än gärna tog sig an.

Lösningen

Gigstr skapade och drev ett ambassadörsteam bestående av bartenders och eventpersonal för att representera varumärket under skidsäsongen. För att kunna möta Jägermeisters behov av flexibilitet tillsatte Gigstr en gig-coach som koordinerade och administrerade gigget och teamet. Det innebar att:

 1. Bygga teamet
 2. Utbilda teamet
 3. Hantera teamet
 4. Organisera logi
 5. Planera eventen direkt med eventytorna
 6. Skicka veckorapporter med data och bilder
 7. Hålla månadsmöten under aktiveringen för att finjustera kampanjerna

Våra gigstrs

Våra gigstrs

Genom att närvara med popup-barer på after-skis, resorts och klubbar kunde Jägermeister interagera med kunderna på ett lekfullt och relevant sätt. Genom sitt on demand-team som Gigstr smidigt kunde skala upp och förflytta kunde de snabbt och enkelt vara där kunderna befinner sig.

Skånemejerier

Sampling
Case 1

Utmaningen

Svenska mejerijätten Skånemejerier har ett stort antal varumärken i produktportföljen. Företaget känner till vikten av att låta konsumenterna möta och testa produkterna, därför storsatsar de på sampling i samband med produktlanseringar eller kampanjer. De behöver en agil partner som kan stå redo med en pool av förstklassiga varumärkesamabassadörer när produkten ska promotas.

Lösningen

Skånemejerier anlitar Gigstr för att sköta sina produktsamplingar. Genom att låta Gigstr driva samplingskampanjer för nya produkter runt om Sverige kan snabbt och flexibelt nå ut till konsumenterna med nya produktlinjer.

Gigstrs gig-teams vet att sampling är mer än att bara dela ut produkter - det gäller att möta kunden på kundens vis. Och gärna lite oväntat. Före varje sampling diskuterar Skånemejerier och Gigstr upplägget och uppdraget. Sen hittar Gigstrs projektledare strategiska platser och hanterar dessutom all logistik kring giggen.

Gigstr:

 1. Bygger teamet
 2. Tränar teamet
 3. Hanterar teamet
 4. Sköter logistiken
 5. Håller regelbundna möten under gig-perioden för att finjustera kampanjerna.

Våra gigstrs

Våra gigstrs

Målet, att skapa minnesvärda kundupplevelser som leder till nya och återkommande kunder, uppnås gång på gång. Ett ko-lossalt kul gig!

Halebop

Fältförsäljning
Halebop

Utmaningen

Hur når man som företag ut till kunder och konsumenter över hela Sverige, utan att använda återförsäljare eller egna butiker? Hur hanterar man säljcyklar och kampanjperioder? De här frågorna ställde sig Halebop när de först kontaktade Gigstr. Gigstr hade svaret.

Lösningen

Under Halebops sommarkampanj ansvarade Gigstr för produktion och bemanning av gigget, med målet att få fler kontantkortskunder. Konceptet ”Halebop + Mini-bilar + Karaoke = Halebop Mini Ride” togs fram och ett team av varumärkesambassadörer skapades och hanterades under hela perioden. Gigstrs team drev projektet från början till slut och Halebop valde själva hur pass delaktiga de ville vara.

Gigstr:

 1. Byggde teamet
 2. Tränade teamet
 3. Skapade konceptet
 4. Hyrde och stylade Mini-bilarna
 5. Beställde materialet och skötte logistiken
 6. Skickade säljrapporter med data och bildmaterial på veckobasis
 7. Höll månadsmöten under gig-perioden för att finjustera kampanjen.

Vad blev resultatet?

Det hungriga gigstr-teamet och den goda glassen gav ett resultat långt över förväntan och de uppsatta målen nåddes med god marginal. Nicklas Stuxgren, dåvarande säljchef på Halebop säger i denna Dagens Media-artikel:

”Fördelen med att använda sig av gigstrs är att det ger Halebop möjlighet att genom korta ledtider vara närvarande när våra primära målgrupper samlas… Vi har ju inga fysiska butiker, därför blir giggarna i många fall det sätt som man möter vårt varumärke på…Gigstr själva kvalitetssäkrar, och att vi vet att de möter upp mot de krav vi ställer. Sedan följer vi gemensamt upp KPI:er och vilken upplevelse kunderna har fått av våra möten. Det arbetssätt som de har utvecklat över tid är väldigt nyskapande och ligger väldigt mycket i tiden.”

Norrsken

Event
Case 1

Utmaningen

Norrsken är ett ekosystem för socialt entreprenörskap. Det består av en investeringsverksamhet, Norrsken Founder Fund, och ett coworking space för över 350 sociala entreprenörer i Stockholm. Norrskens vision är att investera i företag som har potentialen att radikalt förändra världen till det bättre. En viktig pelare i Norrsken House är alla interna och externa events, som hålls för att påverka och skapa social impact. Superentreprenörer och människorättskämpar har stått på kö för att gästa Norrskens event. Då är det A och O att ha professionell och representativ eventpersonal som kan administreras smidigt. Därför kom Norrsken till Gigstr.

Lösningen

Norrskens event-team använder Gigstr som sin bemanningstjänst - de har en pool av värdar och värdinnor som är utbildade i Norrskens specifika rutiner. De kan dessutom lägga upp gig när de vill fylla på med nya gigstrs. Då Norrsken är noga att hitta rätt match för sina högprofilerade event kan de använda appens chattfunktion och/eller träffar kandidaten innan de får börja jobba. Vi på Gigstr är stolta och ärade att få vara del av Norrskens innovativa och livsviktiga arbete!

3 Vänners Glass

Produkt-demos
Case 1

Utmaningen

3 Vänners Glass är en liten genuin glassfabrik som gjort en raketresa. Genom att proppa sina glassar fulla med naturliga nordiska råvaror har man snabbt skapat en lojal köparskara. Får att utöka sin glassentusiastiska kundbas jobbar man mycket med samplingar. Det är ju genom att få provsmaka glassen som konsumenten förstår vad hen gått miste om. Samplingar och demos är hjärtat i 3 Vänners Glass strategi och de är varje vecka ute i butik, på events och mässor för att sprida glassglädje. De behövde varumärkesambassadörer som delade denna glädje.

Lösningen

Gigstr började sourca varumärkesambassadörer för produktdemonstrationer och sampling-aktiviteter. 3 Vänners Glass fick en pool av gigstrs som de utbildade och arbetade med. De gigstrs som utbildades utgjorde en bas som kontinuerligt fylldes på med fler utbildade gigstrs vartefter giggen blev större och fler. 3 Vänners Glass kan nu enkelt beställa fler produkt-demos med tryggheten att deras ambassadörer kan produkterna och är en god match för varumärket. Gigstr hanterar all sourcing, rekrytering, lönehantering och hanterar även konktraktsignering direkt i Gigstr-appen. Jobbschemat och tidrapporteringen? Sköts av Gigstr-appen. Genom att använda Gigstr kan 3 Vänners Glass fokusera på vad de borde fokusera på - att låta ännu fler svenskar smaka deras sagolikt goda glass. Mums!

De 3 Vännerna och Gigstr

Våra gigstrs

Paolos

Produkt-demos
Paolos

Utmaningen

Paolos Mat är ett växande varumärke som säljer matprodukter utvalda av Paolo Roberto. Företaget stod utan säljkår under första delen av sin resa och behövde en hjälpande hand för att bygga relationen med utvalda butiker och öka efterfrågan på sina nya läckra rätter genom kreativa produktdemonstrationen.

Lösningen

Gigstr tog fram och drev ett team av ambassadörer som arbetade regionalt inne hos Paolos återförsäljare och på mässor. I arbetsuppgifterna ingick att tillaga och servera smakportioner av utvalda produkter ur Paolos sortiment.

Gigstr:

 1. Rekryterade teamet
 2. Genomförde löpande utbildning med personalen utifrån både egenskapat material och material från Paolos.
 3. Drev teamet
 4. Hade kontakt med butiker och regionchefer.
 5. Fick löpande beställningar på butiksevent från regionchefer.
 6. Försåg varje teammedlem hade ett eget material som denne ansvarade för.
 7. Vi skickade veckovisa rapporter med bilder och feedback från butikerna.
 8. Höll månatliga möten för utvärdering och förbättring av samarbetet.

Våra gigstrs

Våra gigstrs

Candela

Admin-assistent
Candela

Utmaningen

Candela Ekonomiassistent AB har en verksamhet där arbetsbördan varierar kraftigt under både året och månaden. Bokslut och löneutbetalningar utförs båda under intensiva perioder varje år respektive månad. Candela behövde en flexibel, men återkommande resurs.

Lösningen

Jacob på Candela hyr numera sin ekonomiassistent löpande via Gigstr och kan dessutom höra av sig med akuta personalbehov. Han säger:

”Jag gillar Gigstr på grund av flexibiliteten. Det är inga långa kontrakt, jag vet exakt vad jag får. Förra veckan hade vi dessutom en leverantör som inte kunde leverera så jag ringde Gigstr och på 15 minuter hade de löst det. Det känns väldigt tryggt och skönt att ha dem. ”

Flora Wiström

Marknadsassistent
Flora Wiström pic

Utmaningen

Flora Wiström är en känd svensk bloggare och författare. Hon kände sig överväldigad och behövde hjälp att få ihop allt det hon jobbade med. Hon insåg att hon behövde en assistent och kontaktade därför Gigstr.

Lösningen

”Jag fick hjälp med rekryteringen vilket var väldigt skönt och nu har jag en assistent på deltid!”. Med en smidig rekrytering och både löpande- och on demand-bemanning kan stora som pytte-små företag få avlastning via Gigstr.

Butikskontroll

Mystery shopping & Merchandising
Gigstr mystery shopping merchandising personal

Utmaningen

Din försäljning och exponering i fysisk butik är ofta fragmenterad, varierande och svår att mäta. Att ha full kontroll över hur butikspersonalen säljer in dig, hur produkterna är placerade på hyllan och hur POS-materialet är ihopsatt är en tröttsam och ibland övermäktig uppgift. Både retail-byråer, FMCGs, teknik- och telekombolag och sport- och modeföretag har tagit hjälp av oss och våra gigstrs för att återta kontrollen över återförsäljarledet!

Lösningen

Gigstr har byggt ett nätverk av gigstrs som täcker hela Norden och UK. Genom att arbeta med Gigstr-appen som rapporteringsverktyg kan de samla insikter och data från fältet och butiken. Vi sammanställer datan till överskådliga och handlingsbara rapporter som gör att du kan få minst lika bra koll på din fysiska närvaro som din digitala. Vi hjälper förstås också gärna till med att utbilda butikspersonalen, samt sätta upp skyltning, POS och övrig merchandising inför omskyltningar och produktlanseringar. Så att du känna dig trygg över att du är rätt exponerad, överallt, hela tiden!