EN

Jägermeister

Konceptlösning
Case 1

Utmaningen

Jägermeister är ett av världens ledande dryckesmärken. Det blir man inte av en slump och Jägermeister har gjort sig kända som vågade, ungdomliga och innovativa. Som ett steg i strävan att fortsätta förnya sig ville man aktivera skandinaviska skidåkare under skidsäsongen - ett gig Gigstr förstås mer än gärna tog sig an.

Lösningen

Gigstr skapade och drev ett ambassadörsteam bestående av bartenders och eventpersonal för att representera varumärket under skidsäsongen. För att kunna möta Jägermeisters behov av flexibilitet tillsatte Gigstr en gig-coach som koordinerade och administrerade gigget och teamet. Det innebar att:

 1. Bygga teamet
 2. Utbilda teamet
 3. Hantera teamet
 4. Organisera logi
 5. Planera eventen direkt med eventytorna
 6. Skicka veckorapporter med data och bilder
 7. Hålla månadsmöten under aktiveringen för att finjustera kampanjerna

Våra gigstrs

Våra gigstrs

Genom att närvara med popup-barer på after-skis, resorts och klubbar kunde Jägermeister interagera med kunderna på ett lekfullt och relevant sätt. Genom sitt on demand-team som Gigstr smidigt kunde skala upp och förflytta kunde de snabbt och enkelt vara där kunderna befinner sig.

Skånemejerier

Konceptlösning
Case 1

Utmaningen

Svenska mejerijätten Skånemejerier har ett stort antal varumärken i produktportföljen. Företaget känner till vikten av att låta konsumenterna möta och testa produkterna, därför storsatsar de på sampling i samband med produktlanseringar eller kampanjer. De behöver en agil partner som kan stå redo med en pool av förstklassiga varumärkesamabassadörer när produkten ska promotas.

Lösningen

Skånemejerier anlitar Gigstr för att sköta sina produktsamplingar. Genom att låta Gigstr driva samplingskampanjer för nya produkter runt om Sverige kan snabbt och flexibelt nå ut till konsumenterna med nya produktlinjer.

Gigstrs gig-teams vet att sampling är mer än att bara dela ut produkter - det gäller att möta kunden på kundens vis. Och gärna lite oväntat. Före varje sampling diskuterar Skånemejerier och Gigstr upplägget och uppdraget. Sen hittar Gigstrs projektledare strategiska platser och hanterar dessutom all logistik kring giggen.

Gigstr:

 1. Bygger teamet
 2. Tränar teamet
 3. Hanterar teamet
 4. Sköter logistiken
 5. Håller regelbundna möten under gig-perioden för att finjustera kampanjerna.

Våra gigstrs

Våra gigstrs

Målet, att skapa minnesvärda kundupplevelser som leder till nya och återkommande kunder, uppnås gång på gång. Ett ko-lossalt kul gig!

Halebop

Konceptlösning
Halebop

Utmaningen

Hur når man som företag ut till kunder och konsumenter över hela Sverige, utan att använda återförsäljare eller egna butiker? Hur hanterar man säljcyklar och kampanjperioder? De här frågorna ställde sig Halebop när de först kontaktade Gigstr. Gigstr hade svaret.

Lösningen

Under Halebops sommarkampanj ansvarade Gigstr för produktion och bemanning av gigget, med målet att få fler kontantkortskunder. Konceptet ”Halebop + Mini-bilar + Karaoke = Halebop Mini Ride” togs fram och ett team av varumärkesambassadörer skapades och hanterades under hela perioden. Gigstrs team drev projektet från början till slut och Halebop valde själva hur pass delaktiga de ville vara.

Gigstr:

 1. Byggde teamet
 2. Tränade teamet
 3. Skapade konceptet
 4. Hyrde och stylade Mini-bilarna
 5. Beställde materialet och skötte logistiken
 6. Skickade säljrapporter med data och bildmaterial på veckobasis
 7. Höll månadsmöten under gig-perioden för att finjustera kampanjen.

Vad blev resultatet?

Det hungriga gigstr-teamet och den goda glassen gav ett resultat långt över förväntan och de uppsatta målen nåddes med god marginal. Nicklas Stuxgren, dåvarande säljchef på Halebop säger i denna Dagens Media-artikel:

”Fördelen med att använda sig av gigstrs är att det ger Halebop möjlighet att genom korta ledtider vara närvarande när våra primära målgrupper samlas… Vi har ju inga fysiska butiker, därför blir giggarna i många fall det sätt som man möter vårt varumärke på…Gigstr själva kvalitetssäkrar, och att vi vet att de möter upp mot de krav vi ställer. Sedan följer vi gemensamt upp KPI:er och vilken upplevelse kunderna har fått av våra möten. Det arbetssätt som de har utvecklat över tid är väldigt nyskapande och ligger väldigt mycket i tiden.”

Norrsken

Appkund
Case 1

Utmaningen

Norrsken är ett ekosystem för socialt entreprenörskap. Det består av en investeringsverksamhet, Norrsken Founder Fund, och ett coworking space för över 350 sociala entreprenörer i Stockholm. Norrskens vision är att investera i företag som har potentialen att radikalt förändra världen till det bättre. En viktig pelare i Norrsken House är alla interna och externa events, som hålls för att påverka och skapa social impact. Superentreprenörer och människorättskämpar har stått på kö för att gästa Norrskens event. Då är det A och O att ha professionell och representativ eventpersonal som kan administreras smidigt. Därför kom Norrsken till Gigstr.

Lösningen

Norrskens event-team använder Gigstr som sin bemanningstjänst - de har en pool av värdar och värdinnor som är utbildade i Norrskens specifika rutiner. De kan dessutom lägga upp gig när de vill fylla på med nya gigstrs. Då Norrsken är noga att hitta rätt match för sina högprofilerade event kan de använda appens chattfunktion och/eller träffar kandidaten innan de får börja jobba. Vi på Gigstr är stolta och ärade att få vara del av Norrskens innovativa och livsviktiga arbete!

3 Vänners Glass

Appkund
Case 1

Utmaningen

3 Vänners Glass är en liten genuin glassfabrik som gjort en raketresa. Genom att proppa sina glassar fulla med naturliga nordiska råvaror har man snabbt skapat en lojal köparskara. Får att utöka sin glassentusiastiska kundbas jobbar man mycket med samplingar. Det är ju genom att få provsmaka glassen som konsumenten förstår vad hen gått miste om. Samplingar och demos är hjärtat i 3 Vänners Glass strategi och de är varje vecka ute i butik, på events och mässor för att sprida glassglädje. De behövde varumärkesambassadörer som delade denna glädje.

Lösningen

3 Vänners Glass laddade ner Gigstr-appen och började publicera sina gigs. De gigstrs som de utbildade och valde utgjorde en bas som kontinuerligt fylldes på med fler utbildade gigstrs vartefter giggen blev större och fler. 3 Vänners Glass kan nu kontakta sina tidigare gigstrs direkt i appen med jobberbjudanden eller lägga upp nya gig för att öka på sin flexibla personalpool. Jobberbjudandet som skickas direkt via Gigstr-appen gör att de slipper kontraktskrivning och löneadministration - allt sker automatiskt. Jobbschemat och tidrapporteringen sköts även detta smidigt direkt i appen. 3 Vänners Glass kan på så vis fokusera på vad de borde fokusera på - att låta ännu fler svenskar smaka deras sagolikt goda glass. Mums!

De 3 Vännerna och Gigstr

Våra gigstrs