Kontakt
Close Icon

Kontakta oss

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke.

Telefon ikonen 08-684 286 00

Gigstr i Press / 20 mars, 2019

Gigstr i EFN

Gigstr i EFN: Appen Ersätter Chefen i Gigekonomin

26 Juni 2017:

Trenden är nu ett paradigm, gigekonomi är här! Gigstr VD Rasmus Solholm intervjuades av företagsnyhetskanalen EFN om hur gigekonomi påverkar den svenska arbetsmarknaden. Här är en sammanfattning:

Vi har kommit långt i utvecklingen av gigekonomi. 20-30% i EU och USA gör någon typ av gigbaserat arbete, men endast 15% använder en plattform för detta arbete. Plattformen har demokratiserat jobbsökningen där personliga kontakter spelar en mindre roll och dina faktiska färdigheter blir allt viktigare.  Matchningen av arbetare och arbete blir mer effektiv helt enkelt.

På frågan om hur gigekonomin fungerar på dagens arbetsmarknad; med anställningstrygghet och fackförbund svarar Solholm att alla aktörer på arbetsmarknaden har ett gemensamt arbete att göra i den här utvecklingen. Tillsammans kan vi säkerställa att giggaren får en så inspirerande och trygg arbetsmiljö som möjligt. Men vi behöver samarbete för detta. Banklån måste t.ex. utvärderas från mer än bara fasta inkomster.

Idén om giggande blomstrar för människor i milleniumgenerationen. Vi ser en allt större efterfrågan på flexibilitet i arbetslivet, något som gigekonomin onekligen kan erbjuda.

Se hela intervjun med Gigstr VD och grundare Rasmus Solholm här.

Vi diskuterar gärna vidare!

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke. Ring 08-684 286 00, maila support@gigstr.com eller hör av dig med ditt behov nedan: