Hitta fler

Skicka förfrågan

?

Lägg till i önskelista

Gigstrs profilbild

Tillagd i önskelista

Oskar

  Hitta fler

  Skicka förfråga

  Det här är

  Oskar

  Jag heter Oskar Hjelm och började arbeta som grafisk designer för tio år sedan. Sen fem år jobbar jag också med video och motion design och gör framförallt postproduktion. Jag har en stor bredd av erfarenheter av allt från design av trycksaker, mässmaterial och branding till ljussättning, ljudupptagning och kameror till videoredigering och animation. Jag utvecklar och producerar också podcasts. Det senaste året har jag producerat innehåll för sociala medier, filmat och livestreamat kommunikation för stora företag, gjort klippning och motion design av reklamfilmer i samarbete med olika produktionsbolag och även deltagit under flera stora produktioner.

  Läs mer

  Läs mindre

  Kort pitch

  Video, foto, design, motion, podcast, redigering

  Kompetenser

  Premiere,After Effects,Photoshop,InDesign,Illustrator,Lightroom,Audition,Videografi,Fotografi,Grafisk Design,Motion Design,Motion Graphics

  Plats

  På distans / Malta

  Hur jag tar betalt

  Fakturera eller få lön av uppdragsgivaren

  Case

  Tjänster

  🚀

  Videoredigering

  Skicka ditt videounderlag till mig så klipper jag ihop det enligt dina önskemål. Om det så ska bli en video på 20 sekunder till sociala medier, en lite längre instruktionsvideo eller en serie på YouTube eller någon annan stans. Jag adderar din branding, passande musik och ljuddesign och distribuerar den färdiga videon med alla de rätta format som du behöver.

  5+ års erf.

  🚀

  Motion Design

  Utifrån illustration, fotografi eller typografi animerar jag din video enligt dina önskemål. Har du inget underlag? Förklara vad du behöver för video så kommer vi tillsammans fram till hur vi ska ta fram rätt slutprodukt för dig. Med passande musik och ljuddesign levererar jag sedan video i vilket format du än behöver.

  5+ års erf.

  🚀

  Podcastredigering

  Skicka ditt inspelade material till mig så klipper jag ihop det till en färdig podcast redo för leverans. Behöver du hjälp med att skapa jingel, ett omslag eller annan branding för din podcast så hjälper jag dig också gärna med det.

  3-5 års erf.

  Företag jag har jobbat med:

  SVT, EU Kommissionen, PRIMUS, WSP, Renew Europe, Svenska Handelskammaren, Equmenia, McDonald’s

  På uppdrag av posthuset The Line klippte jag den här videon för Alkohol- och drogrådgivningen i Region Gotlands räkning.

  Målsättningen

  Med hjälp av storyboard och input från regissör så utgick jag från allt inspelat material och klippte ihop det som sedan skickades vidare till grade, online och ljuddesign.

  Resultatet

  Projektet flöt smidigt på och med regelbundna avstämningar med regissör och slutkund slutfördes arbetet med god marginal för att också hinna med några alternativa klippningar.

  Med EU Kommissionen i Sverige som slutkund gjorde jag motion design för den här filmen inför Konferensen om Europas framtid.

  Målsättningen

  Den animerade grafiken ska väcka filmen till liv och illustrera informationsflödet som unga utsätts för. Grafiken animerades in i miljön i 3D med hjälp av camera tracking.

  Resultatet

  I tätt samarbete med regissören gjorde jag all grafisk design och sedan animation av dessa till flera versioner av videon vilka alla blev mycket uppskattade.

  Oskar är teknisk, pålitlig och snabb med kreativa lösningar. Han levererade över förväntan och utvecklade briefen till det bättre.
  Matilda Altho, Regissör

  På uppdrag av Samizdat Publishing skapade jag trailern som används i kampanjen för att finansiera den nya boken Light Years Away.

  Målsättningen

  Utifrån bara ett manus och inspirationsbilder var målet att skapa en dramatisk och engagerande video som ska ge intressenter ett första smakprov av den nya boken.

  Resultatet

  Förutom ett bokomslag och en grafisk manual fanns inget underlag men med kreativ formgivning av typografi tillsammans med animation och ljuddesign skapades skapades videon som mottogs mycket väl.

  Jag har verkligen tyckt om att arbeta med Oskar och är mycket mycket nöjd över resultatet. Hoppas vi kan stråla tillsammans på något annat i framtiden.
  Gusatv Zachrisson, Projektledare på Samizdat Publishing

  Tillbaka

  Förfrågan

  När du skapar en förfrågan kontaktas du av Gigstrs team. Vi representerar talangerna, blir mellanhand, säkerställer att ert samarbete fungerar och kan svara på eventuella frågor såsom referenser.

  Thank you! Your submission has been received!
  Oops! Something went wrong while submitting the form.
  Skapa förfrågan