Kontakt
Close Icon

Kontakta oss

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke.

Telefon ikonen 08-684 286 00

Gigstr i Press / 20 mars, 2019

Gigstr i Dagens Medias Gigekonomi-Reportage

Gigstr i Dagens Media: Stort Reportage om Gigekonomin

13 September 2017

Gigstr var i centrum i Dagens Medias stora gigekonomi-reportage. I detta reportage i 7 delar var det Gigstrs VD och marknadschef som fick berätta sin historia om gigekonmin, dess för- och nackdelar, samt hur gig får företag att växa. Här är en kort sammanfattning:

I den första delen av reportageserien berättar Gigstrs VD och grundare Rasmus Solholm tillsammans med marknadschef Alexander Åström om Gigstrs historia. Gigstr vill göra den svenska arbetsmarknaden mer flexibel och effektiv. Digitaliseringen har gjort det möjligt för Gigstrs teknologi och team att ersätta den dyra och ineffektiva mellanhanden som traditionella personalbyråer och bemanningsbolag ofta är. Det är nu problemfritt, snabbt och enkelt att anlita personal efter behov. På arbetstagarens sida av arbetsmarknaden faller det traditionella 9-5-arbetet fritt. Du kan läsa hela artikeln, med en Dagens Media-prenumeration här.

I den andra delen intervjuades Gigstr-kunden Halebop om vad Gigstr har betytt för dem. Deras svar kan sammanfattas till ett ord: ‘flexibilitet’. Säljchefen Nicklas Stuxgren förklarar att användandet av Gigstr och gigstrs gör det möjligt för Halebop att korta ledtider och vara närvarande där målgrupperna finns. Utan fysiska butiker blir ambassadörerna varumärkets ansikte utåt. Dessa flexibla jobb passar våra gigstrs bra – de är ofta studenter och unga yrkesverksamma med andra engagemang parallellt med sitt giggande som ofta blir ett sätt att få in en fot på arbetsmarknaden. Du kan läsa hela artikeln, med en Dagens Media-prenumeration här.

I den fjärde delen av granskningen fick vi träffa några gigstrs. En av dem är Gustav, en 21-årig deltidsgiggare. Han kombinerar giggandet med ett deltidsjobb i en mataffär. Kombinationen av en säker inkomst och extra gigs blir en bra arbetsvecka tycker han. Han älskar idén av att schemalägga sin egna arbetsvecka och få jobba på olika arbetsplatser varje dag. Vi träffade också Victor som giggar inom PR och marknadsföring. Han har en deltidspraktik på en PR-byrå och tar gig som passar hans schema. Han är driven av att kunna jobba med olika varumärken, företag, i olika industrier, och möta olika människor. Du kan läsa hela artikeln i Dagens Media här.

Vi diskuterar gärna vidare!

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke. Ring 08-684 286 00, maila support@gigstr.com eller hör av dig med ditt behov nedan: