Kontakt
Close Icon

Kontakta oss

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke.

Telefon ikonen 08-684 286 00

Gigekonomin: Sälj & Syns / 16 september, 2019

Öka din försäljning med demos

Bra demonstrationer behöver inte vara perfekta för produkten. De måste vara perfekta för publiken. Här är några tips som vi snappat upp när vi arbetat med allt från FMCG- till telekomdemonstrationer. 

  1. Glöm inte varför och därför. 

Oavsett om det gäller ett smakprov eller demo av en teknisk produkt måste du ställa dig frågan: Varför ska kunden köpa produkten du demonstrerar? Ös inte på med alla fördelar, försök istället hitta de fördelar som är relevanta för just den kunden. 

  1. Glöm inte de som arbetar i butiken

Du är inte plats hela tiden. När du inte är på plats är det personalen i butiken som tar över. Lägg mycket vikt även på dem som arbetar i butiken. Identifiera om det finns oklarheter som du kan lösa. Få dem att uppleva produkten. Berätta usp:arna för dem. 

  1. Se demon som säljhjälp

Att du kommer ut och visar vägen bör ge direkt effekt på försäljning men är också en säljhjälp som visar personalen i butiken att produkten är uppskattad hos kunderna. Målet med demon bör vara att visa hur bra produkten är för både kunder och butiken. 

  1. Droppa dyra montrar

Demos blir ofta dyra på grund av att man använder dyra och opraktiska montrar. Hitta smarta och smidiga koncept. Smooth vinner, som Klarna skulle säga. 

  1. Samla data

Du vet redan dina KPI:er. Se till att mäta dem så kommer du snabbt lära känna din marknad och position såväl som möjligheter och utmaningar. Vi på Gigstr har till exempel datainsamling direkt i våra rapportsystem så att våra gigstrs kan samla data och bilder från varje besök. 

Sist men inte minst. Gör inte allt själv. Vill du växa kommer du behöva hjälp. Med en stark strategi blir det enkelt att ta in partners som kan stötta dig. Till exempel kan vi på Gigstr hjälpa dig med butiksaktiviteter och flexibla personallösningar som gör det möjligt för dig att genomföra demos hos dina återförsäljare och på event.

Vi diskuterar gärna vidare!

Ta hjälp av vårt community för att driva försäljning, promota produkter och representera ditt varumärke. Ring 08-684 286 00, maila support@gigstr.com eller hör av dig med ditt behov nedan: