Case

Öka din försäljning som Boost Health Club

Alexander Åström

CMO

Följ oss på

LinkedIn logo

August 31, 2021

Boost Health Club ökade sin försäljning kraftigt genom att samarbeta med Gigstrs digitala projektteam. Läs hur Gigstrs projektledare och community av specialister hjälpte dem nå nya försäljningsresultat!

Boost Health Club är en exklusiv medlemsklubb med fokus på träning och hälsa. De öppnade sitt första medlemsgym i Stockholm i september 2019.

Boost erbjuder ett unikt och framgångsrikt träningskoncept och ville få Gigstrs hjälp på traven för att kommunicera det nya konceptet. Vi blev därmed Boost Health Clubs externa marknadsföringsavdelning i maj 2020.

Boosts team på plats är fantastiskt duktiga på att ta hand om sina medlemmar och få nya besökare att bli medlemmar just hos dem. Deras huvudutmaning var att informera om konceptet och få personer att testa anläggningarna, då det inte var många som visste om Boost Health Club till en början. Detta är fallet för många nystartade företag som har en utmaning i att få in fler kunder.

För att sälja mer behöver du positionera dig på marknaden, marknadsföra ditt företag och rikta kommunikationen mot just dina kunder. Därför behöver du i första steget ta reda på vem eller vilka dina kunder är! Ett senare steg är att rikta specifika budskap till målgruppen baserat på var i säljcykeln de befinner sig.

Vi är mycket nöjda med vårt beslut att börja samarbeta med Gigstr. Vi har lärt oss mycket tillsammans och uppskattar Gigstrs engagerade team.

Uppstart av digitalt projekt

Tillsammans med Boost såg vi över deras marknadsstrategi samt genomförde en omvärldsanalys, hemsideanalys ochmålgruppsanalys för att identifiera hur Boost Health Club borde positionera sig på marknaden samt kommunicera och utbilda i det nya träningskonceptet. Sedan tog Gigstrs projektledare fram en plan för att genomföra samt implementera de ändringar vi ansåg vara nödvändiga.

Steg 1 - Ta fram en marknadsstrategi

Genom det täta samarbetet med Boost Health Club, vår omvärldsanalys och målgruppsanalys tog vi fram en marknadsstrategi där vi definierade Boosts utbud och tjänster och tog fram en plan utifrån företagets vision och KPI:er. Primärt handlade det om att marknadsföra sig smart och mätbart, vilket går ihop med vårt digitala arbete. Detta var viktigt för Boost för att kunna mäta ROI (return on investment) och få en uppfattning av hur de bör fokusera sin marknadsföring.

På Gigstr tror vi på agil projektledning, där det handlar om att vara snabb på bollen, ha korta beslutsvägar och ständigt mäta utfallet för att alltid nå bästa möjliga resultat för våra kunder. Detta hjälper oss optimera vårt arbete i samtliga steg. Vi tror även på growth hacking-strategier, där vi ser att företag ofta kan göra stor skillnad med små medel. För att ta reda på hur vi kunde göra störst skillnad på kortast tid fokuserade vi på att analysera alla säljkanaler, dess prestation och potential.

Roller i detta steg:

 • Digital projektledare

Steg 2 - Analys och optimering av hemsida

För att bilda oss en bättre uppfattning kring hur kunderna rör sig på hemsidan, hur de kommer in och hur länge de stannar valde vi att analysera Boost Health Clubs webbplatstrafik. Vi analyserade även hemsidans användarvänlighet samt grafiska profil, dels för att ta reda på hur enkelt det är för kunden att hitta rätt och dels för att bilda oss en uppfattning av vilket intryck hemsidan ger mot vad Boost vill kommunicera till sin målgrupp. 

Googles sökmotor står för 97% av alla sökningar som görs på sökmotorer i Sverige enligt Internetstiftelsen. För att arbeta med att optimera hemsidans SEO analyserade vi därför innehållet och strukturen på hemsidan med Googles sökordsverktyg som informerar om sökfrekvensen på specifika sökord och söktermer.

De åtgärder vi genomförde på hemsidan var bl.a. att göra kundresan enklare för besökaren, göra den mer lättnavigerad samt förtydliga textinnehållet på ett SEO-anpassat sätt. Vi utökade CTA:erna (call to action) och placerade dem på mer konverteringsvänliga ställen, vilket vi lärt oss genom erfarenhet i branschen samt studier på människors beteende och rörelsemönster på hemsidor. Vi arbetade även fram starka säljbudskap som även förmedlade Boosts exklusiva känsla. Med fortsatta analyser har vi lärt oss att se hur besökarna rör sig på just Boost Health Clubs hemsida och kan därmed optimera enligt detta.

Roller i detta steg:

 • UX-design
 • Digital strateg
 • Copywriter (SEO)

Se Gigstrs arbete med Boosts hemsida här!

Steg 3 - Digitala marknadsföringsaktiviteter

Tills detta steg har vi analyserat, optimerat och utifrån detta tagit fram en marknadsstrategi som passar Boost Health Club. Initialt började vi med en outbound marketing-strategi, med vissa inbound marketing-aktiviteter. Annonsering i sociala medier och i sökmotorer (SEM) var några av de initiala aktiviterna. Vi började även skicka ut nyhetsbrev, samarbeta med andra lokala företag och implementera rekommendationer från medlemmar. Boost fick också en mycket starkare närvaro i sociala medier. Strategin här var att nå ut till målgruppen och berätta att Boost finns och skapa intresse!

Under samarbetets gång har vi uppdaterat marknadsstrategin och tillämpat en starkare inbound marketing-strategi i kombination med tidigare outbound-strategi nu när allt fler där ute vet om Boost Health Clubs koncept.

Några av Boost och Gigstrs outbound marketing-aktiviteter:

 • SEM
 • Social media-annonser
 • Retargeting
 • Utomhusmarknadsföring
 • Eventförsäljning
 • Nyhetsbrev

Några av Boost och Gigstrs inbound marketing-aktiviteter:

 • Social media
 • On page SEO och konverteringsoptimerad hemsida
 • Blogg inom träning och hälsa
 • Omnämnanden av influerande personer och media
 • Off page SEO

Roller i detta steg:

 • Digital marknadsförare
 • Grafisk designer
 • Eventsäljare


Steg 4 - Försäljningsteamet

Boosts träningskoncept bygger på att varje medlem får en träningscoach som följer upp, motiverar och skräddarsyr träningsprogram anpassat utifrån varje individ. Träningsanläggningarna har ett begränsat antal medlemmar för att garantera högsta kvalitet och service för sina medlemmar. Initialt hade Boost-coacherna ansvar för att kontakta leadsen vi fick in för att boka in dem på en provträning. För att underlättaarbetet bad Boost Health Club Gigstr att ta fram ett säljteam som fokuserar på att kontakta nya leads och boka in dem, via telefon och via mail.

Gigstr har därför sourcat in tre säljare från vårt stora community av flexibel personal. De sitter dagtid, kvällstid och helger och kontaktar nya intresseanmälningar som kommer in via den digitala marknadsföringen, som är Boosts huvudsakliga kanal för kundanskaffning.

Idag har Boost valt att utöka sin försäljning med Gigstr, där vi hjälper dem hålla event utanför träningsanläggningarna. Med hjälp av sponsorerna Barebells och Pureness når vi ut till förbipasserande som vill veta mer om träningskonceptet, boka en provträning eller köpa ett medlemskap på plats.

Roller i detta steg:

 • Projektledare
 • Telefonförsäljare
 • Eventsäljare

Steg 5 - Sociala medier-närvaro

Sociala medier är en bra kanal att visa upp sitt företag i - speciellt om du lägger ned extra tid och kärlek på detta. I Boosts fall tog vi över sociala medier under en period för att analysera statistiken, ta fram en plan på vilket typ av content som skulle ut, vilken typ av stil och känsla det skulle förmedla för att redan här framföra Boosts exklusiva klubbkänsla.

Gigstr höll sedan en sociala medier-kurs för Boost-personalen som senare fick ta över ansvaret, med vårt stöd och coachning.

Roller i detta steg:

 • Social media manager

Steg 6 - Kontinuitet i projektet

Vi på Gigstr har i skrivande stund samarbetat tillsammans med Boost i strax över ett år. Under det året har vi både lärt oss mycket och vuxit mycket. Idag vet de flesta lokalbor att Boost Health Club finns och intresset är fortsatt stort för en av Sveriges mest moderna träningsanläggningar.

Att arbeta löpande med Boost har givit oss möjligheten att arbeta agilt med projektet och kunna anpassa strategin till Boosts vision, mål och behov för att uppnå önskvärda resultat. Arbetet tar aldrig slut, utan Boost förstår att man behöver synas för att hålla sig relevanta, vilket är A och O för alla företag där ute! 

Roller i detta steg:

 • Digital projektledare


Resultat

Genom vårt gedigna samarbete som drivits av engagemang från både Boost Health Club och Gigstr har vi verkligen uppnått fantastiska resultat under det året vi samarbetat.

Ökning av trafik

När vi började arbeta med Boost Health Club låg Boost i snitt på 1000 besökare i månaden. När vi hade börjat vårt arbete med att positionera oss online ökade besökarantalet relativt omgående till 3000 besökare i månaden och efter några månader besökte 7000-11500 intressenter per månad Boosts hemsida på stadig basis. Detta resultat nåddes genom ett bra SEO-arbete, där vi såg ett ökat intresse när Boost synts i digitala medier med anpassade budskap till målgruppen.

Ökning av följare i sociala medier

Sedan vi startade vårt samarbete tills idag har vi hållit sociala medier-kurs med Boosts personal och därefter coachat dem vidare. Vi har lärt oss att Boosts anläggningskonton ofta följs av medlemmar som vill ha en stark klubbkänsla och se mer av det vardagliga på Boost, medan de som följer Boosts officiella konto är mer mottagliga för säljande budskap.

Boost har därmed ökat sina följare med 323% och är fortfarande en work in progress.

Ökning av leads

Under Gigstrs samarbete med Boost Health Club har det skett en leadsökning på 2212% i skrivande stund, vilket nu också betyder att Boost Health Club kunnat öppna sin nästa klubb i Hagastaden, Stockholm! Läs om Boost Hagastaden här.

Ökning av försäljning

Våra säljare ringer varje eller varannan dag till de leads som kommer in. Oavsett om det är dagtid, kvällstid eller helg så har vi ett fantastiskt duktigt säljteam som förmedlar konceptet över telefon vid behov.

Ett av våra största fokusområden när det kommer till våra säljsamtal handlar om att sköta försäljningen på ett serviceminded sätt, vi frågar oss “Vad behöver kunden?”, “Varför passar Boosts träningskoncept denna kund?”, “Hur kan Boost hjälpa kunden till en bättre livsstil?”. Boost är en exklusiv medlemsklubb och därför är det viktigt att den goda service och exklusiva känslan redan finns där vid kundens första kontakt med Boost, vilket är via Boosts säljteam som är rekryterat av och inhyrt via Gigstr.

Boost hade tidigare ett par provträningar i veckan och under högsäsong ligger vi nu på ca 15-20 provträningar per vecka och håller hög kvalitet på dessa provträningar. Detta innebär en ökning av provträningar på ca 500% i veckan. Boosts egna personal är också fantastiskt duktiga på att värva leads när de väl är på plats och har därmed en hit rate på ca 85%.

Tillsammans är vi helt enkelt oslagbara! Vi är stolta över att få samarbeta med och representera en av Sveriges mest moderna träningsanläggningar!

Ta hjälp av Gigstrs digitala projektteam

Vi förstår att du har mycket att fokusera på som det är inom företaget. Därför erbjuder vi en hjälpande hand. Oavsett om det är ett större och mer löpande arbete som Boost Health Club eller om det handlar om att få avlastning i vissa arbetsuppgifter, så finns Gigstrs projektledare och community av specialister här!

För att alltid arbeta tids- och kostnadseffektivt tar Gigstr in den kompetensen du behöver för att utföra ett visst arbete och förslaget skräddarsys helt och hållet enligt ditt företags behov.

Vill du ta ett förutsättningslöst möte eller få ett kostnadsförslag av vårt projektteam? Kontakta oss redan idag, så tittar vi på en lösning för er!

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.