Case

Blixtbemanningar för Meds Apotek

Alexander Huss

Bemanningsexpert

Följ oss på

LinkedIn logo

August 23, 2021

Det var corona-pandemi och allt fler svenskar förstod fördelarna med att att handla läkemedel digitalt istället för på fysiska apotek. Meds Apotek växte i raketfart. För att fortsätta kunna erbjuda exceptionell kundservice trots det mångdubblade köptrycket tog de hjälp av Gigstr.

Med en s.k. blixtbemanning tog Gigstr in ett 10-tal kundserviceproffs och ett 20-tal lagerhjältar på bara några dagar. Den historiskt snabba och träffsäkra rekryteringskampanjen kompletterades med ett smart och flexibelt upplägg - efter en period kunde Meds ta över den inhyrda personalen de ville fortsätta jobba med till sin egen lönelista. Det gjorde att somliga kundtjänstmedarbetare kunde gå tillbaka till sina ursprungliga arbetsplatser efter den häftigaste peaken och andra jobbar nu permanent kvar i Meds härliga team.

Vi intervjuade Nea, kundserviceagent på Meds:

Vad krävs för ett riktigt bra kundbemötande?

Det är som i alla andra interaktioner människor emellan, är att aldrig glömma att det är en person på andra sidan av luren, med sin egen bakgrund och sin egen vardag.

Vad är det absolut bästa med att jobba med kundservice på Meds?

Delvis variationen i arbetsuppgifter, men mycket även stämningen och samarbetet mellan de olika teamen inom företaget. Utöver det får man chans att hjälpa människor i en väldigt udda tid.

Och innan, vad gjorde du då?

Jag har tidigare studerat till civilingenjör inom elektroteknik, men kände att jag behövde ta en liten paus och få lite perspektiv. Jobbet på Meds är inte ett så stort kliv som man skulle kunna tro - problemlösningsegenskaperna som jag kultiverat under mina studier är till stor hjälp, om det så är för att komma fram till en lösning som gör att kunden kan lämna interaktionen nöjd, eller för att komma fram till varför problemet uppstått från första början så vi kan förhindra att det händer igen.

Nea Ruth - kundtjänstmedarbetare på Meds, rekryterad av Gigstr

Läs mer om hur Gigstr hjälpte Meds hantera den höga kundservicebelastningen i denna artikel.

Telefonapoteket - ett samhällsinitiativ från Meds och Gigstr

Inte nog med detta. I samband med detta tog Meds och Gigstr samarbetet till nya nivåer med samarbetsprojektet Telefonapoteket - ett samhällsinitiativ som delades av alltifrån politiker som Ebba Busch, till profiler som Pernilla Wahlgren och influencers som Therese Lindgren.

Insikten var att Sveriges äldre inte borde gå besöka fysiska apotek under den rådande pandemin. Utmaningen var att allt för många inte visste hur de beställde sina livsviktiga recept digitalt. Gigstr tillsatte därför ett team av digitalt kunniga servicepersoner som genom heta linjen på Telefonapoteket kunde guida seniorer i att beställa alltifrån BankId till receptbelagd medicin. Initiativet blev ett både uppskattat och viktigt initiativ under pandemins värsta månader. Läs hela artikeln om det innovativa bemanningsprojektet Telefonapoteket!

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.