Gigstr-press

Telefonapoteket: Meds och Gigstr online-guidar riskgrupper

Alexander Åström

CMO

Följ oss på

LinkedIn logo

March 27, 2020

Meds och Gigstr öppnar tillsammans upp Telefonapoteket, en stödlinje med syfte att hjälpa riskgruppen ”70 plus” hantera online-beställningar under coronapandemin.

Bara 61 procent av alla personer över 66 år banktjänster som Swish och Mobilt BankID

Enligt rapporten Svenskarna och internet från 2019 använder enbart 61 procent av alla personer över 66 år banktjänster som Swish och Mobilt BankID, något som krävs för att kunna handla till exempel receptbelagda mediciner online i stället för att bege sig till fysiska apotek under coronapandemin.

I ett nytt samarbete mellan nätapoteket Meds och den digitala gig-plattformen Gigstr lanseras ”Telefonapoteket”. Stödlinjen är öppen för allmänheten och syftar till att aktivera den yngre ålderskategorin att hjälpa och utbilda riskgruppen ”70 plus” kring hur de navigerar online och handlar apoteksvaror digitalt, så att de slipper bege sig till ett fysiskt apotek.

Äldre uppmanas att ringa in till ett stödnummer där de ska kopplas till en digitalt bevandrad telefonist som guidar dem genom kritiska delmoment, såsom att använda BankID och vad olika leveransalternativ innebär.

De äldre kopplas till digitalt bevandrade telefonister från Gigstr.


– Trycket från våra kunder är just nu rekordstort och vår kundservice har de senaste veckorna sett en rejäl ökning av människor över 70 år som hör av sig med frågor om hur man handlar online. Även om vi dubblat antalet medarbetare i vår egen kundtjänst räcker det inte för att bemöta behovet att utbilda äldre i att handla online. Universiteten är stängda och många unga personers timanställningar har sagts upp till följd av corona, nu erbjuder vi tillsammans med Gigstr dessa människor sysselsättning och en chans att hjälpa till med ett livsviktigt uppdrag, säger Marika Baltscheffsky, marknadschef på Meds.

Alexander Åström, marknadschef på Gigstr, kommenterar:
– Just nu försvinner många isolerades enda kontakt med en generation som kan hjälpa dem med frågor kring det digitala, samtidigt har vi i Gigstr-appen ett nätverk av unga, tekniskt lagda personer som står utan jobb. Det här initiativet skapar jobbmöjligheter samtidigt som vi hjälper de äldre med en ett uppdrag som kan vara skillnaden mellan liv och död.

Läs orginalartikeln från Resumé här.

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.