Gigorganisationen

Gigstr X Affordable Art Fair

Adam Vall

Projektledare Affordable Art Fair

Följ oss på

LinkedIn logo

May 5, 2022

Var du på Affordable Art Fair i år? Då kanske du såg att vi på Gigstr hade en egen monter på mässan! Frågan är dock: Vad gör en bemanningstjänst på en internationell konstmässa?

Vad är Affordable Art Fair?

Först och främst så måste vi klargöra vad Affordable Art Fair är.
Det är en internationell konstmässa som arrangerades för första gången i London 1999 tack vare Will Ramsay. Han ansåg att “contemporary art” ska vara lättillgängligt för alla som tycker om konst och därför grundade han Affordable Art Fair. Konsten på mässan kostar därför “bara” 600 kr - 70 000 kr.

Varför ställde Gigstr ut konst på Affordable Art Fair?

Tanken var till en början att vi skulle producera och dokumentera mässan åt Affordable Art Fair men som med tiden utvecklades till en tävling. Vi ville ge kreativa personer i vårt community men även de som inte finns i vårt community en chans till att synas på en välkänd mässa.

På mässan kan ni hitta prisvärda kreationer i form av tavlor, skulpturer och fotografier där gallerister och konstnärerna får betal tusentals kronor för sina monterytor. När vi helt plötsligt satt på en tom monteryta som behövde fyllas med konst ville vi ge oerfarna och erfarna kreatörer en unik chans att ställa ut sin konst helt kostnadsfritt.

Visserligen fick vi frågan om varför vi som rekrytering och bemanningsbolag ställde ut andra personers konst på mässan - svaret på det är enkelt. Vi på Gigstr jobbar för att hjälpa creatives ska hitta rätt på marknaden, oftast inom grafisk design, marknadsföring och tech. När vi helt plötsligt fick chansen till att synas i ett annat sammanhang än öppna workshops och affärsmässor - så vi gick all in.

Gigstrs monter på Affordable Art Fair

Konstnärerna

Konstnärerna som vi valde att representera baserade vi på deras varierande konstnärs-stilar. Målet var att få in 100 ansöknings-bidrag men det slutade med att vi fick in över 500 ansöknings-bidrag, nedan är de konstnärer som ställde ut med oss.

Vendela Linder

Vendela, vars tjänster du finner på Gigstr.com, fick chansen till att ställa ut sin konst genom oss. Hon har tidigare erfarenhet av att ställa ut sin konst på egna utställningar i Stockholm men även i London. Hon blev även kontaktad av en välkänd byrå under mässan som vill representera henne framöver!

Läs mer om hennes konstverk nedan:

Blick
Follow the Red Line

Belinda Olsson

När frilansaren Belinda inte jobbar med reklam och grafik åt Gigstrs kunder (där hon snart kommer att ha reklamaffischer printade runt om Stockholms tunnelbanestationer) skapar hon konst. Belinda fick chansen att ställa ut sin drömmiga bild med oss!

Läs mer om hennes konstverk nedan:

Landscape of Dream

Polina Urvantseva

Filmregissören, producenten och skribenten Polina fick ställa ut med oss för hennes kontroversiella målning av Lenin på en kvinnokropp!

Läs mer om hennes konstverk nedan:

Lenin Days Don’t Look Back

Maria Mlekov

Den utbildade konstnären Maria som tidigare har ställt ut lyckades sälja sitt konstverk på mässan. Hon fick även frågan av ett företag som har säte i Milano om att få visa sina konstverk i en virtuell konstutställning, det förvånar oss inte!

Läs mer om hennes konstverk nedan:

Tjoho!

May Kolanj

Grafiska designen May Kolanj som förövrigt har skapat Babas Burgers grafiska profil och identitet fick ställa ut med oss tack vare hennes häftiga kreation!

Läs mer om hennes konstverk nedan:

Spring

Sara & Joanna

Dunderduon Sara & Joanna fick ställa ut sitt iögonfallande och nytänkande konstverk tillsammans med oss!

Läs mer om deras konstverk nedan:

Tänk På Galenskapen! (Tänk På Mig)
Tack till Affordable Art Fair för ett bra samarbete och ett stort tack till alla konstnärer som ställt ut med oss - det har varit en ära!

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.