Giglivet

Så söker du gig på Gigstr.com

Alexander Åström

CMO

Följ oss på

LinkedIn logo

November 18, 2022

Gigstr skapades med visionen att göra det enklare för dig att matchas med uppdrag och komma i kontakt med uppdragsgivare. I denna anda finns det därför två typer av gig på Gigstr.

Två typer av gig

Dessa är närmare bestämt:

  • Gig som administreras av Gigstrs personliga rekryterare
  • Gig som administreras direkt av uppdragsgivaren

Typen av gig beror helt enkelt på vilket av våra erbjudanden kunden valt. Låt oss börja med att förklara dessa alternativ…

Vårt kunderbjudande - alla goda ting är tu

Vi vill såklart att våra kunder ska få möjlighen att nttja era kompetenser. Vi har under resans gång valt att vissa är måna att göra hantera större delar av processen själva, medan andra föredrar tryggheten i att få en professionell Gigstr-rekryterare som hjälper dem att hitta rätt. Vi har därför tagit fram två separata erbjudanden till dem.

Personlig rekryterare

Vårt första erbjudande är du som Gigstr-veteran van med. Kunden har valt att få personlig hjälp av en rekryterare hos oss. Det är därför Gigstrs rekryterare som tar den initiala kontakten. Här tjänar vi på Gigstr våra pengar genom en marginal per arbetad enhet, vi tar alltså ut en marginal mellan ditt arvode och kundens pris. Denna tar vi såklart bara ut om vi lyckas hitta rätt match och ni börjar gigga ihop.

Pro tip

Det blir därför svårt att diskutera arvode/pris direkt med kund, det görs istället med din personliga rekryterare som sköter all förhandling och dessutom sedan stöttar dig löpande under samarbetet.

Gigstr Access - för att få in ännu fler gig till er

I vårt nylanserade erbjudande - Gigstr Access - betalar kunden en abonnemangsavgift för att få möjligheten att publicera annons mot, och scouta i, vårt community. De får tillgång till vår plattform och vårt tekniska system för att hantera ansökningar och kontakta kandidater. Det är alltså de, och inte vi, som kommer att ta den initiala kontakten med dig.

I dessa fall tar vi på Gigstr inte ut någon marginal per arbetad tidsenhet. Det innebär alltså att ni fritt kan diskutera arvode och upplägg utan vår inblandning.

Pro tip

Att vi inte är involverade i dessa processer innebär såklart att det ställer något högre krav på dig och din uppdragsgivare att kommunicera och landa i ett passande upplägg. Upplever du din motpart som oseriös? Maila oss omgående på support@gigstr.com eller ring 020-899 2022.  

Så här ser du skillnad på giggen

I samband med att du söker ett Gigstr Access-gig får du en tydlig förklaring i ansökningsfältet. Denna förtydligar att din ansökan skickas direkt till uppdragsgivaren och att det är denna som kommer att höra av sig i processen.

Lycka till med gigjakten och holla at us om det är några som helst frågor eller funderingar! Happy hunting önskar Team Gigstr.

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.