Case

Belinda Olssons design får Stockholms tunnelbana att dofta gott

Adam Vall

Projektledare Affordable Art Fair

Följ oss på

LinkedIn logo

May 26, 2022

Belinda Olsson X Parfym.se - ett ovanligt iögonfallande Gigstr-gig! Hur får man en tunnelbana att dofta gott genom grafisk design? Belinda Olsson har svaret i Parfym.ses senaste kampanj. Läs om hur hon giggade till sig det ärofyllda uppdraget att klä in Stockholms tunnelbanestationer!

Belinda Olsson X Parfym.se

Om du som stockholmare åker tunnelbana vet du precis som vi att det är lätt att fastna för affischerna som finns printade längst tågrälsen. Anledningen till varför vi fastnar för affischerna kan vara svårt att svara på men en sak är säker, affischerna kan vara alltifrån klockrena till puckade.

Att kalla en affisch puckad handlar såklart inte om att affischerna är tröga utan att syftet ibland kan vara oklart vilket kan bero på olika orsaker. Dåligt management och dålig kommunikation mellan kund och designer är vanliga orsaker.

Som tur är finns det några affischer runt om Stockholms tunnelbanestationer som vi tycker om, men ingenting är så “outside of the box” som Belindas affischer just nu. Belinda är en av våra främsta community-medlemmar, hon är egenanställd grafisk designer, Art Director, Motion Designer och hon har nyligen giggat via oss för Parfym.se. Se Belindas Gigstr-profil här.

Belindas gig med Parfym.se startade med att hon inledningsvis skulle skapa digitala banners för site och sociala medier. Efter ett framgångsrikt förstagig återkom de med frågan om hon kunde tänka sig att skapa en utomhuskampanj inför sommaren. Detta drömgig sa hon såklart ett rungande ja till - ett typiskt exempel på att ett hårt och bra arbete lönar sig - samt att det öppnar fler möjligheter!

Belinda hade fria tyglar gällande sommarkampanjen. Hon fick utrymme att tänka fritt kring hur koncepten skulle sticka ut, något som affischerna bokstavligen gör. Vi ställde henne några frågor om hur hon upplevt sitt senaste gig på Parfym.se.

Hur såg dialogen ut i början mellan dig och Parfym.se och hur gick deras tankar inför utomhuskampanjen?

Vi började med ett avstämningsmöte där de gav mig en brief för en vårkampanj som skulle utstråla härlig doft. Mitt tidigare arbete för Parfym.se i kombination med att de gillar min stil bidrog till att de lät mig vara kreativ och jobba självständigt i designarbetet med vårkampanjen. Och så hade vi såklart bra kommunikation med avstämningsmöten under projektets gång.

Vad tycker du är fördelen med att frilansa och vara egenanställd?

Jag tycker att det är kul att ta på mig olika projekt, det gör att jag får en rolig och utvecklande bredd i arbetet. Jag gillar också att projektleda mig själv, som man ju måste göra som frilansare.

Du som är erfaren frilansare, vad skulle du säga är viktigast i ett kundsamarbete?

Kommunikationen är A och O för ett lyckat jobb. Kunden måste vara med på vad som sker och jag måste få bra information från kunden för att kunna skapa det de vill ha. Att hela tiden hålla varandra i loopen är ett bra utgångsläge.

Belinda Olsson för Parfym.se
Att jag som Art Director och Designer fick uppdraget att ta fram Parfym.ses vårkampanj med billboards på 13 tunnelbanestationer är en milstolpe i min karriär!

Vill du landa ditt drömgig och nå nästa milstolpe i din karriär? Joina vårt community och bli en del av oss här.

Är du intresserad av Belindas design-öga för din nästa kampanj? Skicka en förfrågan direkt på hennes profil här!

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.