Giglivet

Wendy: Genom att gigga kan jag ha den livsstil jag önskar

Helena Runér

Rekryteringsexpert

Följ oss på

LinkedIn logo

Gigstr kan stolt presentera Wendy Zhou! Med sitt öga för precision och kreativitet har hon hjälpt företag att förbättra sin digitala närvaro. I blogginlägget berättar hon om sig själv och sitt yrke, som UX/UI-designer, och hur det är att gigga. Läs vidare för att ta del av hennes bästa råd och tips!

Hej Wendy Zhou! Vem är du?

Jag arbetar som designer (UX/UI & digital product design) samt skribent (tech-journalist & content writer). Man kan säga att jag arbetar med att skapa och designa nya digitala produkter, både visuellt och skriftligt. Jag har tidigare arbetat som anställd, men har funnit min önskade nivå av frihet och flexibilitet genom att blanda egna projekt och produkter med att frilansa/gigga för företag.

Jag har alltid varit intresserad av konst, teknik och litteratur vilket har lett mig till att arbeta inom de alla olika fälten.

Hur fick du ditt nuvarande gig?

Mitt nuvarande gig genom Gigstr fick jag genom ett mail från Gigstr med en presentation av uppdraget och företaget. Jag svarade med mitt intresse och lyckligtvis var intresset ömsesidigt från företaget. Efter några initiala samtal med både Gigstr och företaget så kändes allt bra, så jag tackade ja och började gigget nästan direkt.

Vad är det bästa med att gigga?

Det bästa med att gigga är framförallt friheten och flexibiliteten med att kunna välja uppdrag, arbetsgivare, projektlängd, sysselsättningsgrad och så vidare på ett sätt som inte är lika lätt att göra som traditionellt anställd. Genom att gigga (i kombination med att arbeta med mina egna projekt) kan jag ha den livsstil jag önskar.

Ett av Wendys UX-arbeten

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag köper och läser böcker om design, konst, kultur, kreativitet och fotografi. Jag gillar att fotografera coola saker på gator eller utställningar. Därutöver lyssnar jag på musik, utforskar nya städer och nytänkande butiker/initiativ. Jag går även på konstutställningar och musikspelningar. Dessutom gillar jag att hänga med nära och kära. Med andra ord finns det oändliga saker jag vill göra! Helst försöker jag kombinera hobbys med arbete.

När ett företag kontaktar dig, vad behöver man hjälp med då?

Företag brukar vilja ha hjälp med att ta fram en design på en hemsida eller en app. Det finns också de som vill ha hjälp med att skapa ett designsystem för att underlätta samarbete mellan design och frontend-utveckling. Jag föredrar personligen att arbeta med företag och framförallt människor som delar samma syn på arbete och kreativitet med mig. Det är viktigt för mig att människorna jag jobbar med vill skapa något av nytta för andra människor.

Privatpersoner hör av sig till mig om min konst på min instagram och ni hittar min profil på Gigstr om ni vill ha min designhjälp. Många fastnar för min personliga grafiska stil. Jag riktar in mig på en dark mode, cyberpunk, futuristisk och minimalistisk designstil. De arbeten jag får via Gigstr är mindre nischade mot min specifika designstil, men rör sig inom de arbetsområden jag utför.

Varför är UX viktigt för företag att tänka på?

Alla digitala produkter är skapade för att användas av människor och för att uppfylla både företagets vision och användarnas behov. Det finns då ingen anledning att inte investera pengar i att designa en produkt som är användbar, visuellt tillfredsställande och effektiv. Allt detta är just det en UX/UI/digital product designer arbetar med.

Vad är dina främsta tips till företag som behöver hjälp inom UX?

Användbarhet, nytta, och värde är alltid viktigt. Det är inget som bara bör appliceras i en liten del av en produkt, utan bör enligt mig genomsyra allt. UX är alltså inte bara en metod eller något att applicera i ett litet hörn någonstans, utan bör vara med i hela produkttänket.

Ett av Wendys UX-arbeten

Slutligen, vad är ditt bästa citat?

Jag följer inget speciellt citat men lever efter sentimentet att det är ett under att få leva, att få upptäcka världen och människorna runt omkring sig samt att få möjligheten att skapa och bidra till en lite bättre, finare, eller mer underhållande värld.

Vill du få hjälp av Wendy?

Kom i kontakt med henne via hennes Gigstr-profil
Tack för din tid, Wendy!

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.