Gigorganisationen

Experthjälp inom grafisk design med frilansaren Carl Stjärnlöv

Alexander Åström

CMO

Följ oss på

LinkedIn logo

May 18, 2021

Varför är grafisk design viktig för företag? Vilka är de främsta tipsen till företag som behöver hjälp? Få tips, tricks och experthjälp av frilansaren Carl Stjärnlöv som guidar dig i den grafiska designens magiska värld.

Hej Carl Stjärnlöv! Vem är du?

Jag är grafisk designer som ägnat mig åt kreativt skapande i över 20 år. Jag hjälper ett brett spektrum av kunder med logotyper, trycksaker, skivomslag, brädspel, böcker och många andra saker. Jag har uttryckt mig visuellt sedan jag som barn började måla i olja tillsammans med min mor och morfar. Kreativitet och visuellt skapande har gått som en röd tråd genom mitt liv.

Jag lärde mig Photoshop som tonåring när jag började spela i band, då för att göra omslag till demokasetter och posters till fritidsgårdsspelningar. Sedan dess har jag inte slutat att producera skivomslag, t-shirts, logotyper, posters, flyers, böcker och webbgrafik m.m. Nuförtiden sitter jag i Bromma och jobbar tillsammans med min assistent True. Hon är en norsk skogkatt som brukar ligga på stolen bredvid mig på dagarna.

Vad gör du helst när du är ledig?

Det är mycket kreativitet i mitt liv även när jag inte jobbar med formgivning: jag spelar i band, skriver musik, spelar in och turnerar. Jag målar också, ofta tillsammans med min flickvän.

När ett företag kontaktar dig, vad behöver man hjälp med då?

Jag brukar möta väldigt varierade kunder med olika behov. Det är alltifrån småföretagare till artister och skivbolag som vill ha logotyper, annonser för både tryck, webb och sociala medier, design av omslag till böcker och musikalbum, musikvideoproduktioner eller tryck till kläder. Jag gillar att skapa relationer och vara ett stöd till mina kunder genom lite längre eller flera projekt, t. ex. en Kickstarter-kampanj eller en albumlansering med en artist, i stället för att bara komma in som en rörmokare, fixa en läcka och gå igen.

Varför är grafisk design viktigt för företag att tänka på?

Grafisk design handlar om kommunikation. Jag hjälper till att forma budskap, historier och information så att de tas emot, tolkas och upplevs på det sätt som avsändaren avser.

Idag bombarderas vi av budskap och information mer än någonsin, och 90 procent av informationen våra hjärnor tar emot är visuell.

Så det gäller att kommunicera på ett bra sätt för att nå fram. Det handlar om väldigt mycket mer än att något ska se "snyggt" ut, men självklart ska det var skitsnyggt också!

Vad är dina främsta tips till företag som behöver hjälp inom grafisk design?

Låt grafisk design vara en del av din affärsstrategi. Välj en grafisk designer med omsorg, det finns väldigt många duktiga formgivare, men det går också att hitta grafiska designtjänster till väldigt låga priser. Väljer du det senare alternativet blir resultatet kanske inte det du hoppats på. Ha ett tätt samarbete med din designer och var öppen för idéer och förslag. Jag tycker att det är när jag och mina kunder kan samarbeta och utveckla idéer tillsammans som resultatet blir bäst.

Slutligen, vad är ditt bästa citat?

Jag har inte något särskilt bra citat som jag lagt på minnet så jag bjuder på ett eget:

Vi fixar det tillsammans!

Vill du också få mer experthjälp inom grafisk design av Carl?

Kontakta honom direkt i hans Gigstr-profil och börja jobba ihop! Tack för din tid Carl!

Bli en giggande organisation

Få en privat rådgivning kring hur ditt företag kan växa genom kraften i gigekonomin.

Klart!

Din förfrågan har skickats, vi återkommer snarast.
Oops! Something went wrong while submitting the form.